ChrudimskoDnes.cz
ChrudimskoDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Chrudimský deník - zprávy

Z regionu

Chrudimský deník - zprávy Zdroj: Chrudimský deník - zprávy |

Letošní festival Loutkářská Chrudim už má plakát. Jak se vám líbí?

19. 4. 2024 | Loutkářská Chrudim, přehlídka loutkářské amatérské tvorby se letos uskuteční od 28. června do 4. července a jako tradičně touto kulturní akcí bude žít celé město.

Motoparta bojuje proti nehodám. V Chrudimi startují kurzy pro motorkáře

19. 4. 2024 | Chrudimská motorkářská organizace Motoparta chce pomoci začínajícím motorkářům. Vážná zranění a úmrtí na silnicích jsou často způsobena nedostatkem zkušeností a špatně zvládnutou technikou jízdy.

Kam vyrazit o víkendu na Chrudimsku? Podívejte se na naše tipy

19. 4. 2024 | Nadcházející víkend bude chladný, ale u kamen zůstávat nemusíte. Na Chrudimsku lze navštívit dost kulturních nebo sportovních akcí a strávit tak smysluplně volný čas.

Vana kašny na chrudimském náměstí dosloužila. A to i vinou vandalů

18. 4. 2024 | Všechny chrudimské kašny jsou od tohoto týdne napuštěny vodou. Jedinou výjimkou je ta, která stojí na Resslově náměstí jako součást morového sloupu. Její vana dosloužila, podepsal se na tom čas, ale i řádění vandalů.

V Chrasti kvůli "černým duším" roste kriminalita. Město řeší obchod s chudobou

18. 4. 2024 | Proti obchodu s chudobou se rozhodli bojovat v Chrasti na Chrudimsku. Problém, o kterém se obecně příliš nemluví, by podle starosty Vojtěcha Krňanského časem mohl narůst do obřích rozměrů. "Už teď je to neúnosné a my jsme připraveni zasáhnout. První krok už jsme udělali," řekl starosta.

Rychlé šípy jsou právě v Chrudimi i ve Skutči! Jejich stopy se dají nalézt

17. 4. 2024 | Kdo by neznal Mirka, Jarku, Červenáčka a Rychlonožku? Partička Rychlé šípy spatřila světlo světa v roce 1938 a kupodivu má i dnes své příznivce. Ve městech Chrudim a Skuteč se právě odehrává pátrací hra po místech, kde by se mohly odehrávat příběhy hochů stvořených Jaroslavem Foglarem.

Liška už jezdí do Pardubic. Pro nové vlaky se teď školí další strojvedoucí

17. 4. 2024 | Nové vlaky RegioFox pro Pardubický kraj jsou již vyrobené a čekají na své schválení a předání Českým drahám. Cestující na Pardubicku se však mohou svézt novou jednotkou již nyní.

Na Suchém vrchu i Králičáku je sníh. Do úterý může mrznout, varují meteorologové

17. 4. 2024 | Vrtochy počasí pokračují a ovocnáři se chytají za hlavu. Po skoro tropických teplotách z minulého týdne přišlo razantní ochlazení, na horách ve středu nasněžilo a meteorologové varují, že ve východních Čechách může v příštích nocích mrznout, ranní minima můžou spadnout až k minus třem stupňům. Ranní mrazíky hrozí podle meteorologů až do úterý. Ohroženy jsou kvetoucí stromy i rostoucí zelenina. 

Výběr Deníku: TOP letní festivaly na Chrudimsku. Na který zavítáte?

17. 4. 2024 | K nadcházejícím měsícům patří slunce, dobrá nálada a festivaly. Deník přináší přehled těch největších letních akcí na Chrudimsku. Například na Seči se v srpnu opět rozběhne PŘEHRADY FEST a tentokrát diváky potěší Divokej Bill, stálice festivalu Jelen a dále kapely UDG, Poletíme? nebo Pokáče a Sofiana Medjmedje.

Speed Marathon je tu. Víme, kde bude v pátek policie měřit na Chrudimsku

17. 4. 2024 | Další ročník policejní akce Speed Marathon vypukne už tento pátek. Dopravní policisté vyrazí na stovky míst po celé republice, aby kontrolovali rychlost projíždějících automobilů. Číhat budou i na Chrudimsku. A jako obvykle dali předem vědět, kde hlídky budou.

Nová knihovna v Chrudimi se povedla. Je úsporná a na dveřích má Braillovo písmo

17. 4. 2024 | I největší škarohlídi musí uznat, že právě zkolaudovaná knihovna v chrudimské Topolské ulici vypadá skvěle a do okolní zástavby lehce zapadla. Město Chrudim zahájilo výstavbu objektu loni v září. Stará knihovna nacházející se opodál už dosloužila a podlehne demolici. Na jejím místě budou stát bytové domy.

Skvělý marketingový krok: Pestaurace pozvala pejsky na degustační menu

16. 4. 2024 | Pro čtyřnohé návštěvníky parku Bažantnice v Heřmanově Městci byl úterní příjezd "Pestaurace" silným zážitkem. A to nejen společenským, ale i gurmánským. Výrobci krmiv se podařil skvělý marketingový krok, když v úterý pozval majitele psů na degustační menu. Bylo co ochutnávat a složení talíře lákalo k ochutnání i samotné návštěvníky.

Pyrit poznali všichni čtenáři. Dubnovou soutěž vyhrála Petra Ceralová

16. 4. 2024 | Soutěž Deníku a Geoparku Železné hory má svého vítěze, vylosována byla Petra Ceralová. Desítky čtenářů se nemýlily, kamenem měsíce dubna byl skutečně pyrit, a proto všem patří uznání za jejich znalosti.

Na tuhle muchomůrku pozor, je jedovatá! Objevila se letos o měsíc dříve

16. 4. 2024 | I když se od začátku týdne ochladilo, stále se v lese dají najít různé druhy hub, od těch jarních až po podzimní. Lidé bez patřičné znalosti by se měli držet na pozoru, protože překvapivě začínají růst i jedovaté plodnice, třeba muchomůrky.

Kateřinský kostel nemá schody, je mokrý. Může za to asanace po demolici čtvrti

15. 4. 2024 | Na to, že je kostel svaté Kateřiny v blízkosti panelové zástavby pěstí na oko, si už Chrudimáci zvykli. To, že stavba nemá schody, je raritou v Pardubickém kraji a zřejmě i v dalších regionech.

Mostovka u chrudimského Tesca tento týden zmizí, zbyde jen lávka pro pěší

15. 4. 2024 | Ředitelství silnic a dálnic ujistilo na sociální síti X, že práce na rekonstrukci mostu na silnici I/17 v Chrudimi pokračují podle harmonogramu. "V tomto týdnu pracujeme na demolici mostovky. V provozu je lávka pro chodce, objízdná trasa pro dopravu je vedena po okruhu města," uvedlo s tím, že práce dokončí na začátku srpna.

Motorkáře v Chrudimi skropila svěcená voda. Do party přijali starostu města

15. 4. 2024 | Je už tradicí, že na začátku sezóny motorkáři hromadně zavítají do kostela, kde jim je požehnáno s přáním, aby jejich cesty po silnicích byly vždy ukončeny šťastným návratem. V Chrudimi se motožehnání uskutečnilo o víkendu v hlavním kostele Nanebevzetí Panny Marie a zúčastnilo se ho asi 120 motorek a sedm tříkolek.

Návštěvníci divadla v Chrudimi obdivovali starou oponu. Je starší, než Hynaisova

14. 4. 2024 | Sobotní Brány památek dokořán připomněly návštěvníkům chrudimského divadla osobnost Karla Pippicha, výrazné osobnosti města, po kterém je kulturní stánek pojmenován. Jedním z lákadel bylo rozjímání u staré divadelní opony, která byla k vidění na hlavní scéně divadla. Krásné umělecké dílo bývá vystaveno jen při výjimečných příležitostech.

Výroba elektřiny klesla v kraji o třetinu. Vyrůst mají nové větrné elektrárny

13. 4. 2024 | I když je v Pardubickém kraji mnoho zdrojů, které produkují elektřinu, snížila se její výroba meziročně o třetinu. Způsobily to zejména dvě největší parní elektrárny v kraji. Na řadě míst v regionu by však v blízké budoucnosti měly vyrůst nové zdroje poháněné větrem.

Loď Arnošt se do Pardubic nevrátí ani toto léto. Generální oprava se protahuje

13. 4. 2024 | Letní sezóna v Pardubicích bude opět bez oblíbeného výletního parníku Arnošta. Plavidlo prochází rozsáhlou generální opravou, která se protahuje, a tak se prozatím nevrátí ke břehům Labe. Přestože se původně plánovalo vyplutí během prázdnin, technické komplikace a změny v legislativě způsobily značné zpoždění. Zájemci tak budou muset počkat ještě minimálně několik měsíců.



Zpravodajství ChrudimskoDnes.cz

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodné výzvy k úhradě cla

Pardubičtí celníci zaznamenali případ, kdy byla pod hlavičkou Celního úřadu pro Pardubický kraj vystavena faktura na úhradu cla ve výši 274 tisíc korun. Podvodníci neváhali vystupovat jménem zahraniční banky a internetové obchodní společnosti. Oběť ...

Vražda na Chrudimsku: Ženu zavraždil její devatenáctiletý syn

V pondělí došlo k tragické události v Boru u Skutče na Chrudimsku, kde byla zavražděna třiačtyřicetiletá žena. Podezřelým z tohoto činu je její devate ...

Zdrogovaného řidiče mercedesu nezastavila ani brána lesní obory

CHRUDIMSKO - Chrudimští dopravní policisté se od sobotního večera dne 30. března 2024 zabývají dopravní nehodou, při které řidič stříbrného vozidla zn ...

Nejčastějším záchytem pardubických celníků je nadlimitní přeprava cigaret

Nadlimitní přeprava cigaret a tabákových výrobků je nejčastějším záchytem mobilních hlídek pardubických celníků v letošním roce. Za první čtvrtletí to ...

Pardubický kraj pomůže prostřednictvím dotačních titulů projektům na venkově

Pardubický poskytne více než 68 milionů korun prostřednictvím dotačních titulů Programu obnovy venkova 2023+. Tyto prostředky budou použity na rekonst ...



Pátek 19.4.2024
Pardubický kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes