ChrudimskoDnes.cz
ChrudimskoDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy
PANDEMIE COVID-19 ONLINE
Zdroj: MZ ČR 28.03.2024 [e]
Nové připady:
14
Ukončená očkování:
6 982 235
Hospitalizovaných:
16
Vyléčení:
4 715 259
Aktivní případy:
298
Úmrtí celkem:
43 518

Česká republika se rozhodla zastavit přímé lety z Jižní Koreje a severní Itálie, biatlon bude bez diváků

02.03.2020
PRAHA - V pondělí 2. března 2020 se ve Strakově akademii sešla Bezpečnostní rada státu, aby se zabývala aktuální situací týkající se šíření koronaviru a připraveností České republiky na epidemii COVID-19. Bezpečnostní rada státu se věnovala také aktuální problematice Severoatlantické aliance a Evropské unie v bezpečnostní oblasti s důrazem na bezpečnostní situaci na Blízkém východě.
Ve Strakově akademii se sešla Bezpečnostní rada státu | Foto: Úřad vlády ČR
Česká republika v rámci preventivních opatření proti šíření koronaviru rozhodla zastavit přímé lety z Jižní Koreje a lety ze severoitalských měst z postižených oblastí. Bezpečnostní rada státu také rozhodla o konání víkendových závodů Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě bez účasti diváků a uložila ministru zdravotnictví provést příslušná opatření.

"Zároveň jsme doporučili omezení návštěv, hlavně u LDN, domovů seniorů, ústavů sociálních služeb, Alzheimer centra. Všeobecně doporučujeme lidem, aby necestovali do Itálie. Tam došlo za jeden den k nárůstu infikovaných o 566 osob," uvedl předseda vlády Andrej Babiš.

Bezpečnostní rada státu zároveň rozhodla, že všechny vzorky budou odebírány doma a následně budou ve Státním zdravotním ústavu vyhodnocovány tak, aby výsledky byly nejpozději vždy k 7 hodině ráno. Požádala také ministra zdravotnictví, aby do testování vzorků byl zapojen i Zdravotní ústav v Ostravě. Do státních hmotných rezerv bude zakoupeno 200 000 respirátorů. Ministr zdravotnictví dostal za úkol zabezpečit distribuci respirátorů praktickým lékařům.

Bezpečnostní rada státu se věnovala rovněž aktuální problematice NATO a EU s důrazem na bezpečnostní situaci na Blízkém východě a zabývala se i problematikou přípravy nových jaderných zdrojů v České republice z hlediska základních bezpečnostních zájmů státu.

Bezpečnostní rada státu vzala na vědomí Akční plán boje proti organizovanému zločinu na roky 2020 a 2021 a Vyhodnocení akčního plánu boje proti organizovanému zločinu na roky 2018 a 2019, které vycházejí z Koncepce boje proti organizovanému zločinu do roku 2023, schválené usnesením vlády ze dne 23. května 2018 č. 325.

Bezpečnostní rada státu se dále zabývala zmapováním národního procesu rozhodování při hrozbě vzniku nebo za krizové situace vojenského charakteru ve světle zrychleného procesu rozhodování NATO a dále schválila Informaci o novém typu cvičení NATO - Cvičení bez přípravného období.

Dále vzala na vědomí Zprávu o plnění neuzavřených úkolů vyplývajících z optimalizace současného bezpečnostního systému České republiky, která informuje o možném řešení zbývajících dvou úkolů vyplývajících z optimalizace současného bezpečnostního systému ČR.

Na program Bezpečnostní rady státu byly pro informaci předloženy materiály Schopnosti České republiky bránit se útokům bezpilotních prostředků a Průběžná zpráva k možnosti zlepšení evidence přestupků na území České republiky a k vzájemnému sdílení informací o tomto jednání mezi správními orgány.

Příští jednání Bezpečnostní rady státu se uskuteční mimořádně ve středu 4. března v 7.00.
Zdroj: Úřad vlády ČR
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Související:

Další články z rubriky Zprávy

Na kyberbezpečnost se musí myslet i ve zdravotnictví, Pardubický kraj proto plánuje investice za více než 60 milionů

Náš svět se neustále digitalizuje a propojuje. Kromě značných výhod to ale s sebou přináší i možná rizika. Před kyberútočníky se musí chránit i zdravotnická zařízení, Pardubický kraj proto za přispění dotace z Evropské unie plánuje zvýšení ...

Na Chrudimsku dobrovolníci vykřesali ze země nový turistický cíl

Ještě nedávno nebyla zřícenina hradu nad Rabštejnskou Lhotou z cesty lesem ani vidět. V minulosti bylo několik pokusů o její záchranu, ale výsledky má ...

Obnova nádrže na Chrudimsku se kvůli užovce obojkové na čas zastavila

Historickou vodní nádrž v lesích u obce Běstvina na Chrudimsku v Pardubickém kraji obnovily za bezmála 1,7 milionů korun Lesy České republiky. V jejím ...

Pardubický kraj bude úzce spolupracovat s aplikací Záchranka

Chcete dostávat varovná hlášení o krizových situacích? Stiskem jednoho tlačítka přivolat pomoc záchranné a horské služby přesně tam, kde se nacházíte? ...

Železniční muzeum v Rosicích nad Labem se rozšíří, v plánu je i vlečka

Pardubický spolek historie železniční dopravy je veřejně prospěšná nezisková organizace, která vznikla v roce 1990. Stará se o Železniční muzeum v Ros ...





Čtvrtek 28.3.2024
Pardubický kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes