ChrudimskoDnes.cz
ChrudimskoDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Předprodej divadelního festivalu Pernštejnlove na Zámku Pardubice odstartovala, zatím permanentkami

19.05.2022
Poslední červencový týden bude letos na Zámku Pardubice opět patřit divadelnímu festivalu Pernštejnlove. Uskuteční se ve stejném rozsahu a kvalitě jako v minulých letech a bez zdražených vstupenek. Pardubický divadelní open air vstupuje do 7. ročníku naplno a bez kompromisů. V pondělí 16. května ve 20 hodin začal předprodej permanentek.
Pernštejnlove 2021 | Foto: pernstejnlove.cz
Divadelní festival v srdci Čech v podmanivém prostředí zámku se stal stálicí na pardubické kulturní mapě. Od úterý 26. do soboty 30. července 2022 na diváky čeká v hlavním programu 10 divadelních produkcí. V doprovodném programu je na každý den připraven koncert, tradiční sobotní divadlo pro děti a jedno speciální půlnoční divadelní představení. Nebude chybět tradiční Školní výlet Václava Bartoše. Hrát se bude nejen na zámeckém nádvoří, ale i v oblíbeném šapitó a v parkánu.

Předprodej začala permanentkami


Pořadatelé se rozhodli, že navzdory všeobecnému zdražování udrží vstupné v loňském rozpětí. Permanentka na velké nádvoří stojí 1200 korun, do šapitó pak 800 korun. "Nejprve spustíme předprodej pro naše nejvěrnější diváky, kteří si kupují právě permanentky, aby měli šanci získat svá oblíbená místa. Za týden pak rozjedeme prodej lístků na jednotlivá představení," říká Tomáš Libánek, ředitel Východočeského muzea, které festival společně se spolkem NaEx pořádá. Doprovodný program je přístupný zdarma.

Program sází na kvalitu


Co tedy letošní Pernštejnlove nabídne? "Z dlouhodobého hlediska můžeme říct, že se nám daří každý rok naplnit předsevzetí, že divákům přivezeme do Pardubic mimo jiné soubory, které ještě neměli možnost vidět. Kvalitní divadlo hledáme napříč celou republikou," uvádí dramaturgyně open airu Kateřina Fikejzová Prouzová.

Festival zahájí v úterý 26. července 2022 od 21 hodin úsměvná autorská komedie o tom, že všichni máme nějaký mindrák, Hřeben Bruce Willise v podání Divadla Tramtarie.

Herec, komik, klaun, moderátor v jedné osobě - Filip Teller rozjede ve středu 27. července 2022 od 18 hodin svou hudební stand up comedy show Možná, že to znáte...

Pardubické Divadlo Exil uvede ve středu 27. července 2022 od 21 hodin svou novinku - tragikomedii Útulek. Jejím autorem a režisérem je herec Východočeského divadla Jan Musil.

Ve čtvrtek 28. července od 18 hodin publikum pobaví Skečmen. Komedie o chlapíkovi, kterému jednoho dne řekli, že ztratil humor je One Man Show herce Romana Zacha.

Západočeské divadlo Cheb ve čtvrtek 28. července 2022 od 21 hodin přiveze svůj hit Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách.

Divadlo Žumpa z Nučic nabídne svou cenami ověnčenou inscenaci Přiznání v pátek 29. července 2022 od 18 hodin. Základem je prostý, leč originální nápad: použít daňové doklady jako klíč k vyprávění životního příběhu.

Pražské Divadlo 21 míří na Pernštejnlove s hrou autora a režiséra Davida Drábka Rain Woman. Parafráze slavného amerického filmu Rain Man je na programu v pátek 29. července od 21 hodin.

Jako každý rok si přijdou na své i děti. Tentokrát se mohou těšit na interaktivní inscenaci Za pohádkou kolem světa. V premiéře ji uvede pardubické Týbrďo divadlo!

Ani letos nebude chybět Rande naslepo, kdy diváci netuší, jaké představní je čeká, kdo bude hrát a jaký žánr. Začíná v sobotu 30. července 2022 v 18 hodin.

Festival uzavře muzikál. V sobotu 30. července od 21 hodin se na jevišti objeví populární masožravka. Pražské Hrobeso naservíruje hororovou muzikálovou komedii Adéla ještě nevečeřela.

Doprovodný program - koncerty i divadlo


Samozřejmostí je i bohatý doprovodný program, který probíhá v parkánu a nabídne celou řadu kvalitních tuzemských kapel i písničkářů. Představí se mj. dreampopová kapela teepee, osobitý písničkář David Pomahač, pardubická kapela Chanson trio de Coucou nebo herečka a písničkářka Jana Kozubková. V sobotu diváky čeká půlnoční divadlo v podání Ductus Deferens.

Více informací na www.pernstejnlove.cz

Autor: NaEx
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Police Symphony Orchestra rozehraje pardubickou hokejovou halu pro 5 300 diváků

Velké haly běžně patří hokejovým fanouškům, rockovým ikonám nebo hvězdám popové scény. Může je však zaplnit i symfonické těleso? Nejspíš ne jakékoliv, minimálně jedno se na to ale chystá. V sobotu 27. ledna 2024 bude pardubická Enteria arena patřit ...

Gočárova galerie otevřela knihovnu literatury o umění

PARDUBICE - Krajská Gočárova galerie zažívá období plné změn. Za poslední rok změnila svůj název, vizuální identitu i působiště. S otevřením budovy bý ...

Duchůplné muzeum loutkářských kultur v Chrudimi láká na čáry a kouzla

Symbolicky v pátek 13. října 2023 se v Muzeu loutkářských kultur uskuteční již desáté pokračování oblíbené halloweenské akce Duchůplné muzeum. Tentokr ...

V Chrudimi odstartoval 7. ročník festivalu Zlatá pecka

Slavnostní mší v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Chrudimi byl zahájen sedmý ročník festivalu Zlatá pecka. Jeho hlavní tváří je pěvkyně, herečka, ped ...

Ministerstvo kultury: Tradiční posvícenské pečivo provoní Veselý Kopec u Hlinska

V sobotu 2. září se od 10.00 do 16.00 hodin na Veselém Kopci u Hlinska koná program s příjemným názvem i obsahem - POSVÍCENÍ. ...





Středa 24.4.2024
Pardubický kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes