ChrudimskoDnes.cz
ChrudimskoDnes.cz » Monitor zpráv » Celá ČR, zahraničí » EuroZprávy

Celá ČR, zahraničí

EuroZprávy Zdroj: EuroZprávy |

Izrael odpoví na víkendový raketový útok Íránu, zatím ale zvažuje jak

16. 4. 2024 | Izrael odpoví na víkendový raketový útok Íránu, prohlásil v pondělí velitel izraelské armády Herci Halevi. Uvedla to agentura AP.

Princezna Kate naslouchá, řekl Brit. Mluvil s ní, když sám bojoval s rakovinou

16. 4. 2024 | Princezna Kate podstupuje chemoterapie, protože jí byla diagnostikována rakovina. S touto nemocí bojuje mnoho lidí po celém světě, výjimkou nejsou ani obyčejní Britové. Jeden z nich nyní promluvil o tom, jak ho princezna podpořila, když sám s nemocí zápasil. 

Schopnost Ukrajiny bránit se ruským útokům je stále horší. Bez pomoci USA se situace nezlepší

16. 4. 2024 | Podle amerického Institutu pro studium války (ISW) se schopnosti Ukrajiny bránit se intenzivním ruským útokům na východě země zhoršují a pravděpodobně budou pokračovat ve zhoršování, pokud nedojde k urychlení americké vojenské pomoci. 

MAAE se obává, že Izrael zaútočí na jaderná zařízení v Íránu

16. 4. 2024 | Šéf Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) v pondělí vyjádřil znepokojení nad možným útokem Izraele na jaderná zařízení v Íránu. Vyzval k mimořádné zdrženlivosti. 

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

16. 4. 2024 | Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel vypálených Teheránem.

Vražda v Pohodlí na Svitavsku se dostala k soudu. Muži vinu odmítají

16. 4. 2024 | U Krajského soudu v Hradci Králové se v pondělí začala projednávat kauza předloňské vraždy v domě v Pohodlí u Litomyšle na Svitavsku. Dvojice mužů je obviněna z toho, že utýrala muže, jehož tělo následně uvařila v sudu, kosti spálila a další ostatky rozvezla po okolí. Oběma hrozí výjimečný trest. 

Výhled počasí: Chladno bude do konce dubna. Přibude i srážek

16. 4. 2024 | Nadprůměrně teplé počasí se na nějaký čas loučí s Českem. Minimálně do konce dubna mají lidé počítat s podprůměrnými teplotami, vyplývá z aktuálního měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

USA nepomohou likvidovat íránské Šahídy-136 na Ukrajině, jako to udělaly v Izraeli

16. 4. 2024 | USA nepočítají s tím, že by pomáhaly likvidovat íránské bezpilotní drony Šahíd-136 a další, podobně jako se to stalo úspěšným krokem se spojenci během íránského útoku na Izrael. Konflikty na Blízkém východě a na Ukrajině jsou odlišného charakteru a to je nutné brát v úvahu.

MAAE vyzve Rusko a Ukrajinu ke kontrole stavu Záporožské JE

16. 4. 2024 | Rafael Grossi, ředitel Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE), oznámil plány v roce 2024 na pozvání Ukrajiny a Ruska k posouzení technického stavu Záporožské jaderné elektrárny. Grossi také zmínil plány na opětovnou návštěvu Ruska a Ukrajiny.

Biden přijal Fialu v Bílém domě a ocenil Česko jako skvělého spojence

15. 4. 2024 | Americký prezident Joe Biden přijal v pondělí odpoledne místního času v Oválné pracovně Bílého domu českého premiéra Petra Fialu (ODS), který je na dvoudenní pracovní návštěvě USA. Podle Fialy je klíčové, že obě země sdílejí hodnoty, jakými jsou lidská práva, svoboda a demokracie. Biden řekl, že Praha je pro Washington skvělým spojencem. 

Zdroj: EuroZprávy - eurozpravy.cz
10:14:52 | 16.04.2024



Zpravodajství ChrudimskoDnes.cz

Vražda na Chrudimsku: Ženu zavraždil její devatenáctiletý syn

V pondělí došlo k tragické události v Boru u Skutče na Chrudimsku, kde byla zavražděna třiačtyřicetiletá žena. Podezřelým z tohoto činu je její devatenáctiletý syn, který byl následně soudem poslán do vazby. Mladík čelí obvinění z vraždy a v případě ...

Zdrogovaného řidiče mercedesu nezastavila ani brána lesní obory

CHRUDIMSKO - Chrudimští dopravní policisté se od sobotního večera dne 30. března 2024 zabývají dopravní nehodou, při které řidič stříbrného vozidla zn ...

Nejčastějším záchytem pardubických celníků je nadlimitní přeprava cigaret

Nadlimitní přeprava cigaret a tabákových výrobků je nejčastějším záchytem mobilních hlídek pardubických celníků v letošním roce. Za první čtvrtletí to ...

Pardubický kraj pomůže prostřednictvím dotačních titulů projektům na venkově

Pardubický poskytne více než 68 milionů korun prostřednictvím dotačních titulů Programu obnovy venkova 2023+. Tyto prostředky budou použity na rekonst ...

Na kyberbezpečnost se musí myslet i ve zdravotnictví, Pardubický kraj proto plánuje investice za více než 60 milionů

Náš svět se neustále digitalizuje a propojuje. Kromě značných výhod to ale s sebou přináší i možná rizika. Před kyberútočníky se musí chránit i zdravo ...



Úterý 16.4.2024
Pardubický kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes