ChrudimskoDnes.cz
ChrudimskoDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

SALVÁTORSKÁ POUŤ - CHRUDIM 2014

Kdy:
Pátek 08.08.2014 od 09:00 hod až 10.08.2014
Kde:
Resselovo náměstí, Chrudim
Pořadatel:
Sdílet:

Je tu opět po roce Tradiční Salvátorská pouť v Chrudimi!

Salvátorská pouť v Chrudimi se podle starobylé tradice koná vždy první či druhou srpnovou neděli, kdy také v proběhne v kostele Nanebevzetí panny Marie slavnostní Salvátorská mše. Ta bývala původně hlavní událostí a smyslem celé pouti.

Chrudimská pouť je mírně netradičně zasvěcena samotnému Ježíši Kristu, neboli Salvátorovi a vznikla v důsledku silné salvátorské tradice ve městě. V kostele Nanebevzetí panny Marie se již více než 300 let uchovává údajně zázračný obraz Spasitele. K němu také putovali v minulosti, především v době morové epidemie, křesťané doufající v jeho zázračnou a uzdravující moc.

To bylo pár vět o historii pouti. Návštěvníky však zajímá součastnost a změny, které se přichystaly pro letošní pouť. Dochází k posunu času, do kdy lze atrakce i stánkový prodej provozovat. V pátek a v sobotu bude možno atrakce provozovat do půlnoci. Do půlnoci bude nově umožněna i doprovodná slovní a hudební produkce. K dalšímu posunu dojde také v neděli večer, kdy se bude moci točit a hrát už jen do 20 hodin.

Přejeme příjemnou letní zábavu.

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



49,961090087891