ChrudimskoDnes.cz
ChrudimskoDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Chrudimský deník - zprávy

Z regionu

Chrudimský deník - zprávy Zdroj: Chrudimský deník - zprávy |

Krásná i po porodu. V chrudimské porodnici vizážistky zdarma pomáhají maminkám

26. 4. 2024 | Chrudimská porodnice tradičně přichází s neotřelými nápady. Tím posledním jsou služby vizážistek, které ženám po porodu dokážou značně zvednout sebevědomí zvýrazněním jejich krásy. To vše i s pořízením fotografie zdarma.

Boj s kůrovcem nekončí, lesníci v kraji využívají feromonové lapače

26. 4. 2024 | Kůrovec se probudil nezvykle teplým dubnovým počasím, ale jeho aktivitu zastavilo výrazné ochlazení uplynulých dní. K prvnímu masivnímu rojení dojde v květnu a Lesy ČR si na něj připravily téměř sto tisíc lapáků a 13 tisíc lapačů.

V Luži zasahoval pyrotechnik. Munice může urvat pracky, varuje svérázně strážník

25. 4. 2024 | Ve čtvrtek náhodný kolemjdoucí nalezl u Voletického rybníka v Luži munici. Byla zrezivělá a obalená hlínou. Naštěstí ho nenapadlo ji zblízka zkoumat, ale raději zavolal policisty a městské strážníky z Luže.

TIPY NA VÍKEND: O5 a Radeček, ale i čarodějnické reje a Bradavická stezka

25. 4. 2024 | /AKTUALIZOVÁNO/ Co přinese nadcházející víkend, přinášejí tipy Deníku. Pokud jste pořadateli akcí na Chrudimsku, napište nám o té své na mail romana.netolicka@denik.cz. Děkujeme.

Řeznictví Čejka ze Skutče má další ocenění v soutěži Regionální potravina

25. 4. 2024 | V 15. ročníku soutěže o prestižní značku Regionální potravina Pardubického kraje vybírala hodnotitelská komise ze 128 výrobků od 27 místních výrobců. Jako jediný zástupce chrudimského okresu obdrželo ocenění skutečské rodinné řeznictví Čejka.

Smutná zpráva: Zemřela Alena Exnarová, bývalá ředitelka muzea loutek v Chrudimi

25. 4. 2024 | Před pár dny zemřela Alena Exnarová, bývalá ředitelka Muzea loutkářských kultur (MLK) v Chrudimi, kde působila v letech 1992–2011. Bylo jí 72 let. 

OnkoTAXI pomáhá pacientům. Doprava za zvýhodněné ceny i v Chrudimi

25. 4. 2024 | Kdo prodělal léčbu rakoviny, ví, jakou je zátěží pro tělo i psychiku. Pětašedesátiletý Mirek z vesničky na hranici pardubického a chrudimského okresu není po chemoterapicích schopen řídit svou škodovku, únava a mnohdy zvracení jsou negativními projevy této léčby. A tak si zpravidla přivolá taxíka, což je s ohledem na jeho důchod finančně náročné. Možnost využít onko TAXI, unikátní službu, senior vítá. ...

Parní vlaky zavítají letos kromě Králicka také do Svitav, Pardubic či Hradce

25. 4. 2024 | /VIDEO Z LOŇSKÝCH JÍZD, TRASY A TERMÍNY SPOJŮ/ Přes letní prázdniny budou Pardubický kraj opět brázdit historické parní vlaky. Jedna linka bude z Dolní Lipky přes Ústí do Hanušovic a zpět, další má okruh z Dolní Lipky přes Ústí nad Orlicí, Českou a Moravskou Třebovou přes Chornice a Svitavy zpět do Dolní Lipky, třetí povede přes Ústí, Choceň, Pardubice a Hradec do Týniště a Žamberka. Více informací o spojích a jejich termínech v článku. ...

V nové hlinecké bytovce budou lékaři. Využití se hledá i pro protiatomový kryt

25. 4. 2024 | Výstavba bytového domu v Hlinsku pokračuje bez časových prodlev, takže je zřejmé, že čtyřiadvacet městských nájemních bytů bude připraveno k nastěhování do konce letošního roku. V bývalé administrativní budově firmy Eta bude prostor i pro podnikání.

Chrudimáci tvoří pocitovou mapu. Označují, kde to je příjemné a naopak zanedbané

24. 4. 2024 | Zdravé město Chrudim vytvořilo u příležitosti Dne země pocitovou mapu. Lidé mohou online označit, která místa jsou pro ně příjemná či nikoliv. Prostřednictvím barevných koleček také sdělí, co by chtěli na daném území změnit.

Musí se to opravit. Údržba roubenek Veselém Kopci si vyžádá čtyři miliony

24. 4. 2024 | Letošní sezóna se v Muzeu v přírodě Vysočina na Veselém Kopci pomalu rozjíždí. Areál, který je součástí Národního muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, se i v letošním roce podrobí různým opravám a údržbě. Náklady se odhadují na čtyři miliony korun.

Chrčí, piští, budí děti. V Heřmanově Městci lidem vadí městský rozhlas

24. 4. 2024 | Budí nám děti, obtěžuje hlukem, v této době už ho nepotřebujeme. Je to jako z filmu Vesničko má středisková. To jsou názory mnohých obyvatel Heřmanova Městce na Chrudimsku, kterým vadí denní hlášení městského rozhlasu. Pokládají ho za přežitek, který by měl být výrazně omezen.

Hasiči v Nabočanech trénovali plnění závěsného vaku vrtulníku

23. 4. 2024 | Profesionální i dobrovolní hasiči trénovali v úterý na letišti v Nabočanech plnění závěsného vaku vrtulníku, který slouží na hašení požáru v přírodním prostředí.

Muž v lese na Chrudimsku zkolaboval. Neslyšící partnerka mu přivolala pomoc

23. 4. 2024 | Operační středisko Zdravotnické záchranné služby (ZZS) Pardubického kraje přijalo SMS od neslyšící ženy, která si na Chrudimsku vyšla s partnerem na procházku do lesa a muž poté zkolaboval.

Práce na Hradubické silnici se blíží k polovině a přesunou se na druhou stranu

23. 4. 2024 | Pardubice v současné době trápí velké dopravní zácpy. Velkou zásluhu na tom má oprava silnice I/37 spojující město s Hradcem Králové s Chrudimí. Ta se však blíží do své poloviny a práce by se měly na konci týdne přesunout na druhou stranu čtyřpruhu.

Personální průvan na úřadě v Chrudimi. Pokus o sebevraždu s ním prý nesouvisí

23. 4. 2024 | Městský úřad v Chrudimi má nový organizační řád. Předcházel mu přísný personální audit, jehož výsledkem je úbytek dvanácti pracovních míst, z nichž některá byla dlouhodobě neobsazená. Každý zaměstnanec se podrobil důkladné analýze své práce a výsledkem je, že osm úředníků dostane výpověď. Radni zároveň v pondělí s okamžitou platností odvolali z funkce vedoucí finančního odboru.

Další mrazivá noc. V Králíkách bylo - 6,4 °C a v Orlickém Záhoří - 9 °C

23. 4. 2024 | Další mrazivá noc je za námi. Pěstitelé a zemědělci sčítají škody. Ve výchdoních Čechách klesla v noci na úterý 23. dubna teplota až 13,2 stupňů pod nulu, a to na Luční boudě. Mezi nejchladnější místa v nižších polohách se probojovalo Orlické záhoří či Broumov s téměř sedmi stupni pod nulou, v Králíkách bylo jen o málo tepleji. Králíky byly zároveň nejchladnějším místem Pardubického kraje.

Kůrovec v kraji pomalu mizí. Nesvědčily mu poslední dvě zimy

23. 4. 2024 | Kůrovec v kraji v posledních měsících už nepáchá takové škody, jako na začátku kalamity v roce 2017. Došlo k výraznému poklesu kůrovcových těžeb. Ty nyní tvoří zhruba pouze šest procent celkové těžby v kraji.

Lidé plýtvají jídlem. Hlinečtí vyhodili párky, sušenky i velikonočního beránka

22. 4. 2024 | Lidé stále neumí třídit odpadky. O tom svědčí nedávný rozbor toho, co obyvatelé Hlinska vyhodili do kontejnerů určených pro směsný komunální odpad. Jak ukázal rozbor, polovina vyhozených věcí tam nemá co dělat.

Kraj hledá cestu, jak se dohodnout s nespokojenými lékaři v nemocnicích

22. 4. 2024 | Kraj se snaží najít způsob, jak se dohodnout s nespokojenými lékaři, kteří v Pardubicích podali hromadně výpovědi. Jednání s odboráři jsou podle hejtmana Martina Netolického na dobré cestě.



Zpravodajství ChrudimskoDnes.cz

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodné výzvy k úhradě cla

Pardubičtí celníci zaznamenali případ, kdy byla pod hlavičkou Celního úřadu pro Pardubický kraj vystavena faktura na úhradu cla ve výši 274 tisíc korun. Podvodníci neváhali vystupovat jménem zahraniční banky a internetové obchodní společnosti. Oběť ...

Vražda na Chrudimsku: Ženu zavraždil její devatenáctiletý syn

V pondělí došlo k tragické události v Boru u Skutče na Chrudimsku, kde byla zavražděna třiačtyřicetiletá žena. Podezřelým z tohoto činu je její devate ...

Zdrogovaného řidiče mercedesu nezastavila ani brána lesní obory

CHRUDIMSKO - Chrudimští dopravní policisté se od sobotního večera dne 30. března 2024 zabývají dopravní nehodou, při které řidič stříbrného vozidla zn ...

Nejčastějším záchytem pardubických celníků je nadlimitní přeprava cigaret

Nadlimitní přeprava cigaret a tabákových výrobků je nejčastějším záchytem mobilních hlídek pardubických celníků v letošním roce. Za první čtvrtletí to ...

Pardubický kraj pomůže prostřednictvím dotačních titulů projektům na venkově

Pardubický poskytne více než 68 milionů korun prostřednictvím dotačních titulů Programu obnovy venkova 2023+. Tyto prostředky budou použity na rekonst ...



Pátek 26.4.2024
Pardubický kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes